Skip to content
Logo 100years black FLEX rgb

PONOSNI NA PRETEKLOST, VZNEMIRLJIVA PRIHODNOST

Podjetje Ackermann + Schmitt, ustanovljeno leta 1922 v švabskem mestu Stuttgart, Bad Cannstatt, iz katerega je izšla blagovna znamka FLEX, je vedno zaznamovalo izjemno navdušenje nad inovacijami in želja po razvoju še boljših orodij iz dobrih idej.

Ponosni smo na 100 let izumiteljskega duha in strasti do električnih orodij – prave uspešnosti.

Še bolj pa se veselimo prihodnosti: vedno se trudimo, kažemo popolno predanost in tako vedno znova praznujemo uspeh. To je tisto, kar vsak dan poganja ne le naše stranke, temveč tudi nas.

Image107 e1644335982683

PONOSNI NA PRETEKLOST

“Gibljiva gred”, ki kot vmesni del povezuje pogon in orodje, je izvor blagovne znamke podjetja FLEX in je postala splošni izraz za kotni brusilnik. Na začetku zgodovine podjetja je bila to izhodišče za številne zamisli in razvoj izdelkov, ki so prispevali k hitri rasti podjetja. Že v tridesetih letih prejšnjega stoletja je bilo treba sedež podjetja večkrat preseliti in povečati, da bi zadostili naraščajočemu povpraševanju. Zgodba o uspehu, ki sta jo nenadoma prekinili druga svetovna vojna in zgodnja smrt Hermanna Schmitta, se je nadaljevala leta 1946. S 40 zaposlenimi ter proizvodnjo škarij in ročnega brusilnega stroja je podjetje hitro spet pridobilo na hitrosti. Rast, mednarodna širitev in uspešni novi razvoj so zaznamovali naslednja desetletja. Zaporedna širitev novega sedeža podjetja v Steinheimu se je nadaljevala tudi v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

S prvim hitrim kotnim brusilnikom DL 9 se je podjetje FLEX leta 1954 dokončno zapisalo v industrijsko zgodovino. Temu ključnemu izdelku za sodobno zgodovino blagovne znamke so sledili številni drugi.

VZNEMIRLJIVA PRIHODNOST

S stalnim dialogom s stroko in desetletji izkušenj pri podjetju FLEX nenehno razvijamo nove inovativne rešitve za ergonomično in varčno delo.

Temu duhu inovativnosti bomo dosledno sledili tudi v prihodnje: FLEX je v 29. krogu natečaja TOP 100 prepričal kot think tank in prejel pečat TOP inovatorja 2022.

Na razburljivo prihodnost – z nadaljnjimi inovacijami za prave strokovnjake v stroki.

Image259

Uspeh temelji na inovacijah

Zgodovina podjetja FLEX