Skip to content
Logo 100years black FLEX rgb

PONOSNI NA PRETEKLOST, VZNEMIRLJIVA PRIHODNOST

Podjetje Ackermann + Schmitt, ustanovljeno leta 1922 v švabskem mestu Stuttgart, Bad Cannstatt, iz katerega je izšla blagovna znamka FLEX, je vedno zaznamovalo izjemno navdušenje nad inovacijami in želja po razvoju še boljših orodij iz dobrih idej.

Ponosni smo na 100 let izumiteljskega duha in strasti do električnih orodij – prave uspešnosti.

Še bolj pa se veselimo prihodnosti: vedno se trudimo, kažemo popolno predanost in tako vedno znova praznujemo uspeh. To je tisto, kar vsak dan poganja ne le naše stranke, temveč tudi nas.

Image107 e1644335982683

PONOSNI NA PRETEKLOST

“Gibljiva gred”, ki kot vmesni del povezuje pogon in orodje, je izvor blagovne znamke podjetja FLEX in je postala splošni izraz za kotni brusilnik. Na začetku zgodovine podjetja je bila to izhodišče za številne zamisli in razvoj izdelkov, ki so prispevali k hitri rasti podjetja. Že v tridesetih letih prejšnjega stoletja je bilo treba sedež podjetja večkrat preseliti in povečati, da bi zadostili naraščajočemu povpraševanju. Zgodba o uspehu, ki sta jo nenadoma prekinili druga svetovna vojna in zgodnja smrt Hermanna Schmitta, se je nadaljevala leta 1946. S 40 zaposlenimi ter proizvodnjo škarij in ročnega brusilnega stroja je podjetje hitro spet pridobilo na hitrosti. Rast, mednarodna širitev in uspešni novi razvoj so zaznamovali naslednja desetletja. Zaporedna širitev novega sedeža podjetja v Steinheimu se je nadaljevala tudi v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

S prvim hitrim kotnim brusilnikom DL 9 se je podjetje FLEX leta 1954 dokončno zapisalo v industrijsko zgodovino. Temu ključnemu izdelku za sodobno zgodovino blagovne znamke so sledili številni drugi.

VZNEMIRLJIVA PRIHODNOST

S stalnim dialogom s stroko in desetletji izkušenj pri podjetju FLEX nenehno razvijamo nove inovativne rešitve za ergonomično in varčno delo.

Temu duhu inovativnosti bomo dosledno sledili tudi v prihodnje: FLEX je v 29. krogu natečaja TOP 100 prepričal kot think tank in prejel pečat TOP inovatorja 2022.

Na razburljivo prihodnost – z nadaljnjimi inovacijami za prave strokovnjake v stroki.

Image259

Uspeh temelji na inovacijah

Zgodovina podjetja FLEX

Ustanovitev podjetja Ackermann & Schmitt
Dne 7.12.1922 Hermann Ackermann in Hermann Schmitt v Stuttgart-Bad Cannstatt ustanovita podjetje Ackermann + Schmitt. Predstavita lastni izdelek – ročno brusilno napravo MS 6 s fleksibilno gredjo.
1922
Rojstvo kotne brusilke - "fleksarce"
Ackermann + Schmitt predstavita prvo kotno brusilko z visokimi obrati – model DL 9.
1954
FLEX program za poliranje
Visoki sijaj za vse! FLEX razvije celotni sistem za poliranje avtomobilskega laka, pohištva in tal iz naravnega kamna.
1987
Nov postopek obdelave - satiniranje
FLEX predstavi nov postopek obdelave površine: satiniranje – za gladko površino brez prehodov na jeklenih in nerjavnih površinah.
1989
FLEX Elektrowerkzeuge GmbH
V letu 1996 se podjetje Ackermann & Schmitt preimenuje v FLEX.
1996
FLEX Giraffe®
FLEX kot prvi v evropi predstavi brusilko z dolgim vratom za stene in stropove, FLEX Giraffe®. Naprava, ki povzroči revolucijo med pleskarji in suhomontažni gradnji.
1997
Novo generacijo kotnih brusilk za 21. stoletje
Inovativnost v detajlih! Izumitelji FLEX-arice predstavijo 8 novih modelov z močjo od 710 do 1300 Watt, zelo ozkim dizajnom in vrhunsko ergonomijo, in z mnogimi inovativnimi tehnološkimi rešitvami.
2002
Vario-Giraffe® WST 700 VV
Evolucija FLEX Giraffe® postavi nova merila med brusilkami z dolgim vratom,ročaj s teleskopsko funkcijo in možnostjo menjave brusnih glav.
2009
RETECFLEX RE 14-5 115
Inovativni sistem za brušenje. Z lahkoto se prilagodi različnim površinam obdelave: specialist za sanacije, brušenje, frezanje, perforiranje in poliranje.
2010
POLISHFLEX
Nežni paket moči za profesionalno obdelavo lakiranih površin. Kompaktna polirka z variabilnimi obrati in visokim navorom.
2011
SUPRAFLEX
Paket moči z mirnim delovanjem. Brušenje različnih materialov, brez prahu in z visokim odvzemom materiala. SE 14-2 125 je specialist za lakirane površine, nerjavne kovine in jekla, kot tudi za površine iz naravnega in umetnega kamna.
2012
CHERVON
Chervon Holdings Ltd. prevzamejo podjetje FLEX.
2012
FLEX Giraffe® GE 5 / GE 5 R
Najlažja FLEX Giraffe® vseh časov. Enostavno rokovanje, vsestranskost in zanesliva kvaliteta – made in Germany. FLEX Giraffe® je lažja, bolj fleksibilna in bolj robustna kot je bila kadarkoli. Po zaslugi glave z odrezanim robom lahko sedaj brusite ob vogalih in kotih.
2014
Nova generacija FLEX Akku orodja
Najnovejša tehnologija zagotavlja, da FLEX akku orodje postavlja nova merila v zmogljivosti. “KEEP COOL” tehnologija zagotavlja daljšo avtonomijo in življensko dobo aku-baterij.
2015
TRINOXFLEX
Iz ene naredi dve!FLEX nudi večnamenski in variabilni sistem za obdelavo nerjavnih kovinskih površin. Z enim klikom od brušenja cevi do satiniranja.
2016
Ekscentrična polirka XFE 7-15 150
Namenjena za finiširanje na lakiranih površinah. Ekcentrično gibanje in 15 mm hod zagotavljajo da ne porihaja do hologramov na površini. Enostavna za uporabo.
2017
Poliranje brez električnega kabla!
Aku rotacijska polirka PE 150 18.0-EC za visok odvzem materiala in akku ekcentrična polirka XFE 15 150 18.0-EC za finiširanje.
2018
FLEX pametna aku polirka
PXE 80 je opremljena s sistemom za hitro menjavo orodja in navdušuje kot rotacijska polirka in kot ekcentrična brusilka.
2019
Naslednja generacija kotnih brusilk
Predstavimo nove orginalne FLEX kotne brusilke z večjo močjo, novo tehnologijo in visoko ergonomijo.
2020
Čistilec zraka VAC 800-EC
FLEX čistilec zraka lahko bistveno pripomore k čistemu zraku v bivalnih in delovnih prostorih: aerosoli, ki vsebujejo viruse, bakterije in cvetni prah bodo uničeni v zelo kratkem času. To zagotavlja zdravo zračno klimo, saj reducira delež virusov na minimum.
2020
Previous slide
Next slide