Skip to content

31.januar 2022

TOP 100 pečat

TOP 100 – FLEX je najboljši inovator 2022

Steinheim – Odlično inovacijsko delo: podjetje FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH iz Steinheim/Murr je v 29. krogu tekmovanja TOP 100 navdušilo kot think tank. Za leto 2022 mu je bil podeljen pečat TOP 100. To priznanje prejmejo le posebej inovativna srednje velika podjetja. Podjetje FLEX bo 24. junija za te dosežke osebno nagradil tudi mentor tekmovanja, znanstveni novinar Ranga Yogeshwar.

1853dca5 db86 4e30 b2a3 5d04a3d1dd55 TOP100 TopInnovator2022 Award FLEX

Osrednji del tekmovanja za inovacije TOP 100 je znanstveni izbirni postopek, ki ga morajo opraviti udeleženci. V imenu podjetja compamedia, organizatorja primerjave, je raziskovalec inovacij prof. dr. Nikolaus Franke s svojo ekipo preučil podjetje FLEX na podlagi več kot 100 inovacijskih kazalnikov iz petih kategorij: V tem sklopu so bili izbrani trije vzorci: najvišji vodstveni delavci, ki spodbujajo inovacije, inovacijska klima, inovacijski procesi in organizacija, zunanja usmerjenost/odprte inovacije in inovacijski uspeh. Analiza TOP 100 se načeloma ukvarja z vprašanjem, ali so inovacije podjetja zgolj plod naključja ali pa so sistematično načrtovane in jih je zato mogoče v prihodnosti ponoviti.

Podjetje FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH je doma v proizvodnji električnih orodij in letos praznuje svojo stoletnico. Podjetje FLEX s svojim razvojem nagovarja profesionalne obrtnike v različnih panogah. Ponudba vključuje tako najsodobnejša akumulatorska orodja kot tudi žične stroje z inovativno tehnologijo motorjev. “FLEX kot blagovna znamka pomeni pametne inovacije in nove rešitve za najrazličnejše izzive na gradbišču. S stalnim dialogom s strankami smo vedno pozorni na trg in nenehno razvijamo nove, inovativne rešitve, ki so natančno prilagojene potrebam obrtnikov, ki delajo z našimi orodji. Pridobitev znaka TOP 100 je za nas velika čast in potrditev, da bomo to pot nadaljevali tudi v prihodnje,” pravi Ralf Häfele, vodja prodaje pri podjetju FLEX.

“Koliko je podjetje osredotočeno na inovacije? Kako dosledno si njegove strukture prizadevajo za ta cilj? To analiziramo v okviru projekta TOP 100,” pojasnjuje prof. dr. Nikolaus Franke, znanstveni direktor projekta TOP 100. “Pečat prejmejo najbolj inovativna mala in srednje velika podjetja. To dokazuje, da so odlično opremljena za prihodnje izzive.”

Drugi razlog za praznovanje bo 24. junija, ko se bodo najboljši inovatorji leta 2022 zbrali v Frankfurtu na Majni na podelitvi nagrad in prejeli čestitke Ranga Yogeshwara. Znanstveni novinar že enajst let mentorira tekmovanje v inovacijah.

TOP 100: tekmovanje

Družba compamedia že od leta 1993 podeljuje pečat TOP 100 srednje velikim podjetjem za posebno inovativnost in nadpovprečno uspešne inovacije. Prof. Dr. Nikolaus Franke je znanstveni direktor od leta 2002. Franke je ustanovitelj in direktor Inštituta za podjetništvo in inovacije na Dunajski univerzi za ekonomijo in poslovne vede. S 25 raziskovalnimi nagradami in več kot 200 objavami je eden vodilnih raziskovalcev inovacij na mednarodni ravni. Mentor projekta TOP 100 je znanstveni novinar Ranga Yogeshwar. Partnerja projekta sta Fraunhoferjevo društvo za spodbujanje uporabnih raziskav in združenje malih in srednje velikih podjetij BVMW. Revije Manager magazin in Impulz spremljata primerjavo podjetij kot medijska partnerja. Več informacij in prijava na www.top100.de. Več informacij in splošno slikovno gradivo o tekmovanju TOP 100 najdete na spletni strani www.top100.de/presse ali po elektronski pošti na naslov presse@compamedia.de.