Skip to content

02.oktober 2020

FLEX Elektrowerkzeuge GmbH

Kompetenten partner za strokovnjake v stroki

Ne glede na to, ali delate v obrtništvu, gradbeništvu ali proizvodnji, potrebujete profesionalno orodje in visokokakovostno dodatno opremo, če želite doseči impresivne rezultate. Podjetje FLEX-Elektrowerkzeuge je že več kot 90 let specializirano za te zahteve in se je uveljavilo kot kompetenten partner za strokovnjake v obrti, ki se zavedajo kakovosti. Tradicionalno podjetje s sedežem v Steinheim/Murr v južni Nemčiji je že od leta 1922 sinonim za visokokakovostno električno orodje. Inovativni razvoj izdelkov in vzdržljivi stroji FLEX še naprej postavljajo nove standarde: v delavnicah, na gradbiščih in v specializiranih podjetjih. Varnost, ergonomija in kakovost so v ospredju.

Trgovina in industrija sta dinamična trga z nenehno naraščajočimi zahtevami glede proizvodnih in obdelovalnih metod. Zato se inženirji in oblikovalci podjetja FLEX poleg ohranjanja tradicionalnega programa osredotočajo na razvoj novih izdelkov in sistemskih rešitev. Trenutna ponudba vključuje zelo raznolik izbor visoko zmogljivih orodij za brušenje in poliranje, žag, vijakov in vrtalnikov, posebnih strojev in varnostnih sesalnikov. Podjetje FLEX se osredotoča na prenovo, obnovo in modernizacijo stavb, površinsko obdelavo barv in kovin ter obdelavo naravnega in umetnega kamna. Recept za uspeh podjetja vključuje stalen dialog s profesionalnimi uporabniki v stroki ter dolgoletne izkušnje na področju razvoja in proizvodnje električnih orodij. Podjetje FLEX na svojem sedežu v Steinheim/Murr v južni Nemčiji trenutno zaposluje približno 270 ljudi.

Inovativna moč že od samega začetka

FLEX razvija ročno orodje že od leta 1922. Takrat sta Hermann Ackermann in Hermann Schmitt v Stuttgartu-Bad Cannstattu ustanovila podjetje Ackermann + Schmitt za proizvodnjo in prodajo ročnega brusilnega stroja MS 6, ki sta ga razvila sama. Električni motor tega izuma poganja upogljivo, gibljivo gred – lastnost, ki je dala povsem novemu orodju ime: FLEX. Od tod izhajata tudi današnje ime blagovne znamke in glagol, ki je postal del splošnega jezika in je bil leta 2006 vključen v pravopisni slovar: flexen.

Zgodba o uspehu se nadaljuje še danes. S prvim kotnim brusilnikom FLEX je podjetje postavilo temelje za številne druge pionirske inovacije. Leta 1996 je podjetje Ackermann + Schmitt postalo današnje podjetje FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH. Naslednje leto FLEX kot prvi proizvajalec električnega orodja v Evropi predstavi brusilnik z dolgim vratom za obdelavo stropov in sten, FLEX Giraffe®: razvoj, ki revolucionarno spremeni delovne postopke slikopleskarjev, suhomontažerjev, ometalcev in številnih drugih poklicev. Danes je brusilnik FLEX Giraffe® najbolje prodajani brusilnik z dolgim vratom na svetu. Številne nagrade potrjujejo izjemno uspešnost razvoja FLEX, med njimi so Bundespreis 2009, Designpreis Deutschland 2011, IF product design award 2011, Red Dot Design Award 2014 ter Plus X Award 2014, 2019 in 2020.

Preizkušena kakovost - kompetentna storitev

Kakovost je pri podjetju FLEX najpomembnejša prednostna naloga, tako pri izdelkih, storitvah kot pri zvestobi prodajalcu. Vsa orodja so skladna s standardom CE, njihova proizvodnja pa je nadzorovana s sistemom vodenja kakovosti v skladu s standardom DIN EN ISO 9001:2015. FLEX za vsako električno orodje in dodatno opremo zagotavlja tudi dveletno garancijo proizvajalca. Pristojni center za pomoč strankam strankam zanesljivo svetuje pri vseh vprašanjih, povezanih s tehnologijo in dodatno opremo, ter organizira interno servisno službo.

Razpoložljivost po vsem svetu

Ponudba izdelkov FLEX je na voljo izključno pri specializiranih prodajalcih prek obsežne globalne prodajne mreže. To pomeni, da stranke pri usposobljenih in pooblaščenih specializiranih prodajalcih dobijo strokovne nasvete za vse svoje potrebe po električnem orodju.