Skip to content

30.septemberr 2013

Flex in Chervon

Močno partnerstvo za uspešno prihodnost.

Steinheim, Nemčija, 30. september 2013 – Družba Chervon Holdings Limited (“Chervon”, chervon.net) danes obvešča o prevzemu vseh delnic proizvajalca električnega orodja Flex-Elektrowerkzeuge GmbH (“Flex”, www.flex-tools.com) iz Steinheima v Nemčiji od njegovih prejšnjih finančnih vlagateljev.

Podjetje Flex se ponaša z več kot 90-letno zgodovino in trenutno zaposluje več kot 250 ljudi. Pred več kot 60 leti je podjetje Flex izumilo prvi hitri kotni brusilnik na svetu in uspelo zgraditi dobro znano blagovno znamko, ki je v nemškem jeziku postala sinonim za kotne brusilnike. Danes podjetje Flex razvija, proizvaja in prodaja tehnično visokokakovostna električna orodja za profesionalne uporabnike. Blagovna znamka Flex pomeni kakovost, zmogljivost in inovativnost na področju avtomobilske industrije, prenove, obnove in modernizacije, površinske obdelave kovin, površinske obdelave barv ter obdelave naravnega in umetnega kamna. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami se Flex osredotoča na razvoj novih rešitev v obstoječih panogah in drugih profesionalnih linijah izdelkov. Izdelki Flex se distribuirajo po vsem svetu, trenutno pa se osredotoča na Evropo in Severno Ameriko.

Podjetje Chervon je bilo ustanovljeno pred 20 leti na kitajskem domačem trgu in se je od takrat razvilo v enega od desetih največjih proizvajalcev električnih orodij. Družba Chervon Holding ima sedež v Hongkongu. Razvoj in proizvodnja potekata izključno na celinski Kitajski. Približno 5.000 zaposlenih razvija in proizvaja široko paleto električnih orodij. Kupci so svetovni proizvajalci in proizvajalci profesionalnih blagovnih znamk ter blagovne znamke “naredi si sam” za trgovine “naredi sam” in trgovine za izboljšanje doma. Kot globalno podjetje je Chervon dejaven predvsem na prodajnih trgih Severne Amerike, Evrope in Azije. Z blagovno znamko Devon je podjetje Chervon vzpostavilo tudi profesionalno linijo izdelkov za industrijske in komercialne uporabnike v regiji Velike Kitajske.

Podjetje Flex bo pod Chervonovim vodstvom še naprej razvijalo in tržilo izdelke pod lastno blagovno znamko. Chervon namerava ohraniti in razširiti sedež podjetja Flex in proizvodne obrate v Steinheimu. Chervon se bo pri skupnem razvoju in rasti podjetja še naprej opiral na svojo preverjeno vodstveno ekipo, razvojni center in delovno silo ob podpori Chervonovih komercialnih zmogljivosti in globalne mreže.

Družba Chervon verjame v uspešen in prihodnji razvoj podjetja Flex. Prevzem podjetja Flex je edinstvena priložnost za strateško združitev prednosti in zmogljivosti. Podjetje Flex ima trdne temelje za rast, ki temeljijo na trdnem zaupanju trgovcev in strank v blagovno znamko, izkušenih in sposobnih zaposlenih ter sposobnosti zagotavljanja visokokakovostnih izdelkov. Podjetje Chervon bo okrepilo obstoječe poslovanje podjetja Flex in ga s tehnološkimi inovacijami, razširitvijo portfelja izdelkov in strateško uporabo obstoječih distribucijskih kanalov pripeljalo do trajnostnega uspeha na svetovnem trgu.