EC- TEHNOLOGIJA

EC tehnologija vam omogoča, da opravljate delo bolj učinkovito, pri večji moči, dalj časa in najpomembnejše, brez potrebe po servisiranju naprave.  Brezkrtačni motorji so ekstremno robustni, z malo obrabo in ogromno močjo za rutinska dela. V kombinaciji s FLEX akku tehnologijo, združujejo vrhunski produkt in pogonski koncept, ki zagotavljata optimalne performanse z visokim izkoristkom v različnih pogojih dela.

KEEP CONTROL™ tehnologija

+ + + + +

Inteligentni managment
Kontinuirana izmenjava podatkov med akku-baterijo, orodjem in polnilcem.

VSE POD KONTROLO!
MCU (Micro Controller Unit) tehnologija nadzoruje pretok, napetost in temperaturo med procesom polnjenja. Vse zaščitne funkcije so nastavljive in so adaptirane funkciji in namenu vsakega tipa orodja posebej.

Kdo kontrolira koga in zakaj?
Pri praznenju, torej pri delu, zbira podatke elektronika v akku bateriji – napetost v akku celicah in temperaturo, ti podatki se posredujejo napravi. Elektronika v napravi nato nadzoruje in meri električno moč. Med polnjenjem akku baterije, pa nadzoruje in meri elektronika v akku bateriji – napetost, temperaturo in moč, preko teh podatkov krmili proces polnjenja. Elektronika v akku bateriji oceni status polnjenja in se odloči kateri cikel polnjenja in s katerimi parametri bo uporabila. Polnilec sledi navodilom, ki jih pošlje akku baterija. Rezultat vsega je, da polnjenje poteka glede na situacijo in tako ne prihaja do poškodb na akku bateriji zaradi napačnega procesa polnjenja. Življenska doba akku baterije se občutno podaljša.

KEEP COOL™ tehnologija

Pri praznenju baterije (npr. pri vijačenju) narašča temperatura v akku celicah. To je normalni pojav, ki ob večjih obremenitvah privede do tega, da senzor temperature izklopi akku napravo, da nebi prišlo do pregretja naprave. Z novo FLEX „KEEP COOL“ tehnologijo nam je uspelo, da temperaturni senzor izklopi napravo kasneje, kot konkurenčni izdelki.
Zaradi aktivnega hlajenja z inovativnim ovojem akku celic se ne podaljša samo čas delovanja akku baterij, ampak se podaljša tudi življenska doba akku baterij.
Hladilna tehnika uporablja patentirani material, ki spremeni agregatno stanje in tako absorbira toploto.