Skip to content
alc3x360 g r 10 8 ap251 1 e1644739724589

Nova generacija laserske tehnologije

Steinheim, februar 2022Cross-line laserji so izjemno praktična orodja, ko gre za natančno poravnavo elementov na gradbišču. Da bi bilo delo za svoje stranke še lažje in udobnejše, je FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH zdaj dodal svojo paleto laserjev.

Nov dodatek v ponudbi je 3×360 G/R 10.8 – prvi 360-stopinjski brezžični navzkrižni laser FLEX. V prodaji bo od septembra 2021. To dopolnjuje že na voljo pri FLEX, 2/1 G/R in ALC 3/1 GR. Podjetje je optimiziralo svojo programsko opremo, tako da jo je zdaj mogoče uporabljati tudi z ločeno na voljo laserskim sprejemnikom. To pomeni, da je zdaj primeren za delo z vsemi tremi laserji in ne le izboljša vidljivost laserskih linij, temveč tudi znatno poveča doseg naprav. Vsi trije laserji s prečnimi črtami delujejo z visoko natančnostjo +/- 0,3 mm/m, so samonivelirni in lahko kompenzirajo neravnine do štirih stopinj.

Prilagodljivo pozicioniranje in robustna zasnova

Da bi lahko optimalno delovali v vsaki situaciji uporabe, se laserji s križnimi črtami lahko fleksibilno namestijo bodisi prek navoja na stojalu bodisi s pomočjo praktičnega nosilca. To je mogoče pritrditi bodisi magnetno bodisi z vijakom, na primer na profile, cevi, špirovce ali tramove. Tudi višino nosilca je mogoče enostavno nastaviti. To omogoča uporabniku, da natančno in brez večjih težav poravna laser na tarčo ali sprejemnik. Zaradi majhne teže in močnih magnetov se naprave varno držijo tudi ob manjših tresljajih. ALC 2/1 G/R na primer tehta le 360 ​​gramov, teža ALC 3/1 G/R je 520 gramov in 3×360 G/R 10.8 je 800 gramov. Njihova robustna konstrukcija zagotavlja napravam dodatno zaščito pred poškodbami na gradbišču.

Širok spekter uporabe

Kljub vsem podobnostim imajo laserji odločilne razlike. ALC 2/1 G/R ustvari križ navpične in vodoravne črte in je primeren na primer za poravnavo ploščic, profilov, cevovodov ali stenskih poslikav. ALC 3/1 dodatno generira stransko navpično črto ter navpične točke na stropu in tleh. “Zaradi tega je primeren tudi za poravnavo sten, ki so na primer pravokotno druga na drugo,” pojasnjuje Oliver Gnann-Geiger, vodja trženja pri FLEX-u. 3×360 G/R 10.8 zmore še več: zahvaljujoč svojemu 360-stopinjskemu polmeru ustvarja obodne prečne črte v celotnem prostoru, pa tudi na stropu in tleh. To pomeni, da lahko napravo uporabite na primer za razdelitev prostora v stavbi, ki je še prazna. Obodna laserska linija omogoča tudi popolno pozicioniranje stropov, stenskih profilov in talnih profilov. Glede na svetlost in velikost prostora lahko svetilnost laserja nastavite tudi v treh stopnjah.

Močna svetilnost in velik doseg

Vsi trije navzkrižni laserji delujejo z zeleno lasersko svetlobo. To je štirikrat svetlejše od svetlobe rdečih diod. Laserske linije se lahko po potrebi vklopijo in izklopijo posamezno. Domet ALC 2/1 G/R in ALC 3/1 G/R je 50 metrov (70 metrov s sprejemnikom), polmer 3×360 G/R 10.8 pa 100 metrov (120 metrov s sprejemnikom).

Pametna tehnologija baterije

Izjemna je tudi življenjska doba baterije naprav. Uporabnik lahko z ALC 2/1 G/R dela štiri ure v notranjem načinu in deset ur v načinu na prostem, z ALC 3/1 G/R pa celo eno uro dlje v katerem koli načinu. Polnjenje baterije 3×360 G/R 10.8 zdrži dvanajst ur pri prvi stopnji svetlobe, osem ur na nivoju dva in 6,5 ure na nivoju tri. Medtem ko lahko slednjo baterijo na zaponko napolnite v kratkem času prek polnilnika, sta bateriji drugih dveh laserjev s križnimi linijami integrirani. Naprave je tako mogoče polniti na podoben način kot pametne telefone prek napajalnika ali med delovanjem s kablom USB.

Trije navzkrižni laserji so primerni tako za delo v zaprtih prostorih kot na prostem.