Skip to content
ore2 125 ec RGB

Nova generacija enoročnih brusilnikov

Steinheim, februar 2022FLEX-Elektrowerkzeuge je razvil tri nove, inovativne brusilnike: ORE 2-125 EC, ODE 2-100 EC in OSE 2-80 EC. Ta nova generacija “Multi-Sanders” bo nadomestila sedanje enoročne brusilke. Za te naprave je značilna predvsem njihova kompaktna oblika. S temi novostmi FLEX skrbi za pleskarje, lakirje, suhomontažne delavce, mizarje ter obrtnike iz avtomobilskega in kovinskega sektorja ter različnih drugih industrij.

Vsi trije enoročni brusilniki imajo zelo trpežne brezkrtačne motorje. Ti v nasprotju s krtačnimi motorji povečajo zmogljivost in življenjsko dobo aparatov ter so v primerjavi z njimi bistveno bolj kompaktni. To daje aparatom posebno ergonomsko obliko in jih naredi udobno za držanje. Z dolžino 156 milimetrov, širino 30 milimetrov in višino 121 milimetrov jih lahko vedno varno in z malo utrujenosti vodite.

Odlično udobje pri delu zaradi nizke ravni vibracij

K udobju in varnosti prispeva tudi mehko signalno stikalo s funkcijo zaklepanja in hitrim ustavljanjem. Druga prednost v smislu udobja pri delu je nizka raven tresljajev le 3,5 m/s². Za primerjavo: Odlok o hrupu in tresljajih o zdravju in varnosti pri delu navaja, da lahko upravljavci delajo neomejeno do osem ur pri ravni vibracij do 5 m/s². Za varen oprijem poskrbi oblazinjen mehak oprijem, ki tudi blaži tresljaje.

Nagnjena nosilna blazinica in poševna geometrija blazinice zagotavljata tudi dobro ergonomijo. Elektronika omogoča tudi mehak zagon pri stiku z materialom ter konstantno hitrost tudi pri višjem tlaku. Zaščita pred ponovnim zagonom ščiti napravo in upravljavca pred nenadzorovanim ponovnim zagonom, na primer po izpadu električne energije. Poleg tega so vse tri naprave opremljene z dolgo življenjsko dobo kolutne zavore.

Integrirano odsesavanje prahu

Posebno inovativna lastnost vseh treh naprav je vgrajen sistem za odsesavanje prahu z zabojom za prah, ki učinkovito zbira prah. Če je med delom potrebno zunanje odsesavanje prahu, lahko aparate po odstranitvi posode za prah preko sesalne povezave (premer: 27 milimetrov) povežete z vsemi varnostnimi sesalniki FLEX z ustreznim sesalnim adapterjem. Gumijasta prevleka, odporna proti prahu, prav tako preprečuje vdor prahu v stroj in skrajša njegovo življenjsko dobo.

Širok spekter uporabe zahvaljujoč spremenljivi hitrosti

Glede na material in vrsto dela se lahko hitrost brusilnikov nastavi v štirih stopnjah med 8.000 in 12.000 vrtljaji na minuto. To odpira široko paleto možnih uporab. Glede na uporabo so orodja opremljena tudi s podložki različnih oblik s kavlji in zankami. Vse tri različice imajo 2 milimetra hoda. Enoročni brusilnik se lahko uporablja z vsemi abrazivi FLEX kot tudi z najpogostejšimi abrazivi drugih proizvajalcev.