Skip to content
z506605

Fleksibilna gred FS 140

Steinheim, februar 2022Pri vzdrževanju in pripravi vozil morajo restavratorji avtomobilov pogosto delati na težko dostopnih mestih. Zaradi tega je njihovo delo pogosto utrujajoče in naporno. FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH je na trg prinesel edinstveno inovacijo v obliki svoje nove gibljive gredi za akumulatorski polirni stroj PXE 80 10,8-EC. Sistem uporabnikom omogoča nemoteno delo na vseh področjih vozil.

Tudi povezava gibljive gredi z enoto je zelo priročna. Inovativen mehanizem za hitro menjavo omogoča hitro in enostavno montažo na akumulatorski polir. Praktični nastavek za držalo nastavkov uporabnikom omogoča tudi enostavno preklapljanje med različnimi polirnimi glavami. To omogoča širok spekter uporabe ter vedno enakomerne in čiste rezultate poliranja. Pozitivno zaklepanje šesterokotne montaže preprečuje tudi zdrs polirnih glav. Gumirano držalo za nastavke zagotavlja maksimalno zaščito površin, ki jih obdelujemo.

Veliko udobje pri delu in dolga življenjska doba

Dolžina gredi 140 cm zagotavlja dodaten obseg in udobje. To omogoča udobno in priročno vodenje gredi, ne da bi se polirni stroj prevrnil ali da bi ga uporabnik moral ves čas držati v roki. Visokokakovostni materiali zagotavljajo tudi izjemno dolgo življenjsko dobo. Izjemno tanek predel ročaja, idealen položaj ročaja za vodenje tudi najfinejšega dela in majhna teža le 0,5 kilograma prav tako prispevajo k udobju pri delu. Te funkcije vedno omogočajo voden nadzor enote. Vdolbine za kljuke vrat in ročaje hladilnika je mogoče obdelati prav tako enostavno kot ohišja zunanjih ogledal, embleme vozil, logotipe, napise, platišča koles in lakirane notranje površine. Pravo hitrost se enostavno nastavi prek PXE.

Prilagodljivi dodatki

Restavrator ima na izbiro tudi dodatke. Na primer, FLEX ponuja polirne stožce in cilindre različnih stopenj trdote za svojo fleksibilno gred. Dodatki se menjajo brez orodja preko posode za držalo nastavkov in jih je tako enostavno in hitro prilagoditi ustreznim aplikacijam. “Čeprav so cilindri primerni za letve ali točkovna popravila, na primer stožci ponujajo idealne lastnosti za delo na vdolbinah za kljuke vrat, rešetkah hladilnika, platiščih koles in tudi v notranjosti,” pojasnjuje Oliver Gnann-Geiger, vodja trženja pri FLEX.