Skip to content
gde10 dgh r RGB

NOVA "Giraffe " za brušenje betona GDE 10

Steinheim, februar 2022 – FLEX Elektrowerkzeuge GmbH na trg uvaja novo betonsko žirafo GDE 10. Brusilnik z dolgim vratom nadomešča svojega predhodnika WST 1000 FV in prav tako zaključuje generacijo novih žiraf iz FLEX-a, ki so bili prvič predstavljeni v 2015.

Nove komponente in genialna tehnologija omogočajo popolno rešitev za obdelavo betonskih površin tako pri brušenju kot pri finem brušenju. Nove diamantne blazinice in abrazivi s kljukami in zankami omogočajo obdelavo betonskih površin in površin iz naravnega kamna vse do robov. “Naš edinstven sistem zamenljivih glav brez orodja to omogoča. To omogoča obrtnikom, da uporabljajo novo betonsko žirafo z različnimi diamantnimi brusilnimi glavami in diamantnimi brusilnimi ploščami,” pojasnjuje Oliver Gnann-Geiger, vodja trženja pri FLEX.

Spremenljiva hitrost za najrazličnejše aplikacije

Rotacijski brusilni glavi DGH-R D150 in DSH-R D150 sta prilagojeni naslednjim aplikacijam: Brusilna glava DGH-R D150 za uporabo z diamantno skodelico je optimizirana za visoke stopnje odstranjevanja materiala in čiste rezultate brušenja ter jo je mogoče nenehno prilagajati med 7.000 in 9.100 vrtljaji na minuto preko potenciometra. Brusilna glava DSH-R D150, ki je bila razvita za uporabo diamantnih blazinic, zagotavlja “fino brušenje”.

Ergonomska oblika za enostavno delo

Druga prednost betonske žirafe je njena ergonomija. Zasnova GDE 10 zagotavlja dobro ravnotežje. To pa uporabniku omogoča natančno in z malo utrujenosti delo. S težo le 4,5 kilograma, vključno z brusilno glavo, je aparat za 20 odstotkov lažji od predhodnika in izjemno tih. Nizka raven vibracij 2,5 m/s² in velika prilagodljivost brusilnih glav prispevata tudi k udobju pri delu.

Prednosti v smislu varnosti

FLEX je med razvojno fazo upošteval tudi varnost upravljavca in stroja. Tako nadzor temperature ščiti aparat pred pregrevanjem, zaščita pred ponovnim zagonom pa preprečuje nenamerni ponovni zagon, ki bi se lahko zgodil po izpadu električne energije, na primer. To bi sicer predstavljalo veliko tveganje za poškodbe uporabnika. Zaščita pred preobremenitvijo zagotavlja, da stroj ohranja svojo hitrost tudi pri povečanem tlaku, uporabnik pa lahko ves čas dela čisto in enakomerno. Sesalni priključek s sistemom sponk FLEX omogoča priključitev betonske Giraffe na vse varnostne sesalnike FLEX. To pomeni, da prah na gradbišču ne predstavlja težav.