Skip to content
z512869 solo

Brezžična povezava s sesalcem VCE CConect

Steinheim, februar 2022Ne glede na to, ali gre za brušenje, žaganje, vrtanje ali druge obrtne dejavnosti – eni stvari se preprosto ni mogoče izogniti: gradbenemu prahu. Ne samo, da je to nadloga, ki lahko oteži pregled obdelovancev in delovnega območja ali vstopi v opremo in tam dolgoročno povzroči znatno škodo, lahko povzroči tudi resne zdravstvene težave uporabnika. Zanesljiv sistem odsesavanja je zato nujen, in to ne le zaradi ustreznih zakonskih predpisov. S sistemom Cordless Connect System VCE CConnect podjetja FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH je zdaj mogoče akumulatorska orodja pametno povezati z vsemi varnostnimi sesalniki in jih hkrati upravljati.

Do sedaj je bilo vzporedno upravljanje aparata in sesalnika možno le z električnimi stroji. Iznajdljiva kombinacija univerzalne radijske vtičnice, senzorja tresljajev in “klik” povezave zdaj to omogoča tudi za akumulatorska orodja.

Enostavno rokovanje

Upravljanje je izjemno preprosto: po medsebojni povezavi akumulatorskega orodja in sesalnih enot uporabnik pritrdi senzor vibracij na sesalno cev ali neposredno na orodje s priloženim rastrskim trakom. Nato priključi vtič sesalne enote v radijsko vtičnico in preklopi sesalno enoto na ročno. Ko uporabnik brezžično napravo vklopi, se njeni tresljaji preko senzorja prenesejo v radijsko vtičnico in sesalnik začne delovati vzporedno. Poleg tega je mogoče sesalnik vklopiti tudi s pritiskom na gumb na senzorju.

Optimalna zaščita za upravljavca in stroj

Tako se prah varno in v celoti izvleče od prve do zadnje sekunde. To zagotavlja optimalno zaščito tako za uporabnika kot za stroj. Sistem je združljiv z vsemi žičnimi odsesovalnimi enotami v povezavi z vsemi brezžičnimi enotami na trgu.