Skip to content
re16 5 115 buerstenkranz geschlossen

RETECFLEX RE 16-5 115

Steinheim, Januar 2021 – FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH lansira novo generacijo obnavljalnih brusilnih strojev v obliki RE 16-5 115. Ta enota bo od februarja dalje zamenjala svojega predhodnika RE 14-5 115. Zaradi novega, trpežnega motorja z dolgo življenjsko dobo ter različnih dodatkov in lastnosti opreme je idealen spremljevalec za strokovnjake za obnovo in prenovo, pleskarje, mavce, restavratorje in uporabnike na področju betonske gradnje in obnove, obdelave kamna in priprave tal . Zahvaljujoč široki paleti dodatkov je RE 16-5 115 primeren za obdelavo najrazličnejših materialov, kot so mavec, mineralne podlage, les in kovina.

 

Medtem ko je imel RE 14-5 115 izhodno moč 1.450 vatov, novi obnavljalni brusilni stroj zagotavlja polnih 1.600 vatov. Poleg tega se motor ponaša s 30 do 40 odstotkov daljšo življenjsko dobo ogljikovih ščetk. Največjo hitrost lahko nastavite v šestih stopnjah do 5.500 vrtljajev na minuto. To zagotavlja veliko prilagodljivost. Zaradi visoke hitrosti se moč stroja lahko optimalno razvije tudi, kadar se dela na zelo trdih materialih.

 

Udobno in varno delo

Med razvojem je FLEX posebno pozornost namenil tudi vidikom udobja in varnosti. Mehki zagon omogoča varen zagon brez sunkov, ko stroj pride v stik z materialom. Zaščita pred ponovnim zagonom preprečuje nenadzorovan ponovni zagon, na primer po izpadu električne energije. Funkcija proti povratnemu udarcu zagotavlja dodatno varnost: če se stroj med delom nagne, se motor takoj izklopi. To preprečuje morebitne poškodbe. Zaščita pred preobremenitvijo stroj tudi izklopi, če je obremenitev previsoka. Tudi stalna elektronika ohranja hitrost znotraj želenega območja, tudi pod velikimi obremenitvami. To uporabnikom omogoča učinkovito in hitro delo v vsaki situaciji.

Druga posebnost je vgrajeno spremljanje temperature na osnovi senzorjev. To preprečuje, da bi se naprava med delom pregrela in s tem poškodovala motor. Z uporabo sistema FLEX-Clip lahko uporabniki RE 16-5 115 brez napora in brez adapterja priključijo na vse sesalnike. To pomeni, da prah na gradbišču ne predstavlja težav.

 

Brez napora, tudi v daljšem časovnem obdobju

Za enostavno delo tudi v daljšem časovnem obdobju je FLEX opremil RE 16-5 115 z nastavljivim antivibracijskim ročajem. To zmanjša vibracije stroja in zahvaljujoč položaju neposredno nad delovnim območjem omogoča natančno vodenje.

Orodja lahko hitro in enostavno spremenite tudi z vgrajenim omejevalnikom vretena. Miza za brušenje z zaščitnim pokrovom, ki ga je mogoče zamenjati brez orodja, omogoča vnaprej enostavno nastavitev globine brušenja med nič in šest milimetrov. Sesalna napa s robom ščetke omogoča udobno delo z diamantnimi brusnimi ali Velcro blazinicami.