Skip to content
ld16 8 125r koffer

Prenovljena brusilka za beton

Steinheim, Januar 2021 – Takoj na začetku novega leta FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH na trg lansira dva nova aparata. Podjetje daje uporabnikom na področju betonske gradnje, obnove betona, gradbeništva in nizkih gradenj, obdelave kamna, urejanja krajine in tal – da ne omenjamo strokovnjakov za obnovo in talne obloge – dva nova, močna brusilnika za beton v obliki LD 16- 8 125R in LDE 16-8 125R. Medtem ko LD 16-8 125R prihaja s fiksno hitrostjo, lahko delovno hitrost LDE 16-8 125R nastavite v šestih stopnjah med 4.500 in 7.800 vrtljaji na minuto. Zaradi tega je naprava primerna za različne namene.

Velika prednost v primerjavi s prejšnjimi modeli je bistveno izboljšana zmogljivost novega brusilnika za beton. Zmogljivejši motor z dolgo življenjsko dobo zdaj proizvede 1600 vatov v primerjavi s 1450 prej, karbonske ščetke pa imajo 30 do 40 odstotkov daljšo življenjsko dobo. Motor se ponaša tudi z opazno stabilnejšim dovajanjem moči, tudi pod veliko obremenitvijo. FLEX je pri razvoju teh naprav optimiziral tudi hlajenje. To pomeni, da stroji tudi pri večji obremenitvi ne dosežejo svojih zmogljivosti tako hitro. V primeru nepravilne uporabe, na primer zaradi pretiranega pritiska, se znatno zmanjša tudi nevarnost preobremenitve motorja.

Nova sesalna napa

Strokovno podjetje za električno orodje je revidiralo tudi odsesovalne nape na novem brusilniku betona. Kovinski vložek zdaj zagotavlja večjo stabilnost in boljšo vrtilno funkcijo robnega segmenta. Sesalne nape je mogoče enostavno priključiti na vse sesalne cevi FLEX prek neposrednega pritrdilnega elementa, ne da bi bil potreben adapter. To omogoča optimalno odstranjevanje gradbenega prahu. Integrirano držalo cevi zagotavlja varno vodenje sesalne cevi. Povečana je tudi razdalja med pokrovom in orodjem. To pa povzroči izboljšano sesalno zmogljivost. Višji oprijemni rob omogoča tudi enostavno izvlečenje segmenta roba. Poleg tega ovalna oblika ohišja omogoča udoben in brez utrujenosti oprijem.

Najboljša zaščita tako za uporabnika kot za aparat

FLEX je tudi optimalno konfiguriral novo brusilko za beton za zaščito orodij in uporabnikov. Posebnost v tem pogledu je senzorsko spremljanje temperature. To zagotavlja, da se naprava takoj izklopi, če se pregreje, tudi če uporabnik naprave takoj ne razbremeni. Vgrajena zaščita pred ponovnim zagonom, stalna elektronika in funkcija proti povratnemu udarcu zagotavljajo dodatno varnost.

Optimizirano delovno udobje

Ti aparati so impresivni tudi z vidika udobja pri delu. Mehki zagon zagotavlja posebno občutljiv zagon, ko pride v stik z materialom. Nastavljiv ročaj proti tresljajem učinkovito zmanjša tresljaje. Njegov položaj neposredno nad delovnim območjem omogoča tudi natančno vodenje orodja. Zapora vretena olajša menjavo orodja.