Povratna žaga JSB 18.0-EC

Steinheim, September 2020 – Vbodne žage spadajo med najpogosteje uporabljana brezžična in kabelska orodja. Z novo akumulatorsko povratno žago JSB 18.0-EC FLEX Elektrowerkzeuge GmbH širi svojo ponudbo v tem segmentu.

“Ker je ta oblika tradicionalno najprimernejša v nekaterih panogah in državah, je ta izvedba naš odgovor na želje in zahteve uporabnikov,” pojasnjuje Ralf Häfele, direktor prodaje pri FLEX. Tako kot JS 18.0-EC tudi novi model navdušuje z najnižjimi vrednostmi vibracij v svojem razredu, odličnimi rezultati rezanja in je zelo enostaven za uporabo. JSB 18.0-EC je idealen za žaganje najrazličnejših materialov, kot so les, kovina, plastika in kamen, in tako ustreza zahtevam pleskarjev, monterjev, suhomontažni gradnji, kovinarjev, lesarjev in mnogih drugih uporabnikov. V nasprotju z drugimi tovrstnimi modeli ima nova povratna žaga 65 % daljšo življenjsko dobo baterije in prinaša 30 % več moči. Življenjska doba brezkrtačnega EC motorja je desetkrat daljša.

Zahvaljujoč senzorju obremenitve tudi začetno žaganje obdelovancev popolnoma uspe, brezstopenjsko spremenljiva hitrost rezanja pa omogoča optimalno prilagajanje orodja lastnostim različnih materialov. Štiristopenjsko nastavljiv hod nihala omogoča še natančnejšo prilagoditev gibov žaginega lista. Vodilo lista je dvojno uležajeno, zaščita proti drobcem pa zagotavlja čiste reze. LED delovna luč zagotavlja tudi nenehno dober pogled na obdelovanec, tudi v težkih svetlobnih pogojih. Hladilni zrak stroja izpihuje neželene ostružke z rezalne steze, ki bi sicer lahko upočasnili orodje in povzročili pregrevanje motorja. Plastični drsni podplat ščiti tudi občutljive materiale pred praskami ali drugimi poškodbami. Tudi žagine liste lahko enostavno in brez dodatnih orodij zamenjate s funkcijo Open-Close.