Kotna brusilka L 13-10 125-EC

Steinheim, November 2020 – FLEX Elektrowerkzeuge GmbH je svoji ponudbi kotnih brusilk dodal še eno novost: L 13-10 125-EC, ki se ponaša z izjemno uporabniku prijazno ergonomijo, najsodobnejšimi tehnološkimi lastnostmi, preizkušeno EC-tehnologijo in odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Da bi uporabnikom omogočili karseda ergonomsko delo, je FLEX svoji novi kotni brusilki dal posebno poenostavljeno zasnovo: z obsegom oprijema 183 milimetrov je L 13-10 125-EC do enajst odstotkov tanjša od drugih naprav v svojem razredu , z dolžino 295 milimetrov pa je tudi do enajst odstotkov krajša. Stroj navdušuje tudi s svojo težo: pri dveh kilogramih je približno 17 odstotkov lažji od primerljivih kotni brusilk.

Več zmogljivosti brez menjave ščetk

Brezkrtačni motor zagotavlja stalno visoko zmogljivost. To prinaša 65 odstotkov daljši čas delovanja, 30 odstotkov več moči in desetkrat daljšo življenjsko dobo kot kotne brusilke s krtačnim motorjem.

Zaščita tako za uporabnika kot za stroj

Tudi glede funkcij FLEX več kot ustreza zahtevam uporabnikov. Mehki zagon zagotavlja nadzorovan zagon takoj, ko se postavi ob obdelovanec. Zaščita pred ponovnim zagonom preprečuje nenadzorovan ponovni zagon naprave, na primer po izpadu električne energije. V najslabšem primeru bi to lahko povzročilo resne poškodbe. Funkcija proti povratnemu udarcu je še ena varnostna lastnost: motor se takoj izklopi, če se kotni brusilnik med delom nagne in zatakne. Zaščita pred preobremenitvijo in zaščita pred pregrevanjem varujeta napravo pred poškodbami. Zahvaljujoč stalni elektroniki hitrost ostaja v velikem območju tudi pri velikih obremenitvah. L 13-10 125-EC lahko deluje do 10.000 vrtljajev na minuto. Stranski ročaj, nameščen pod kotom, omogoča tudi držo, ki je še posebej prijazna do rok.

Ena naprava za številne panoge

S svojimi značilnostmi in visoko zmogljivostjo je nova kotna brusilka optimalno primerna za uporabo v najrazličnejših panogah.