Odsesovalni sistem DCG AG 230

Steinheim, May 2020 –  FLEX predstavlja nov odsesovalni sistem DCG AG 230. Sistem je združljiv kotnimi brusilkami: L 26-6 230, L 24-6 230, L 21-6 230, L 2100 in L 2200. Ponuja številne inovativne prednosti za uporabnike na področju betonske gradnje in prenove, nizke gradnje, krajinske zasnove in strešne kritine. Sistem je na voljo posamično ali v praktičnem kompletu s kotno brusilko L 26-6 230.

DCG A 230 se lahko uporablja z vodilno tirnico. Ustrezni adapter vodilne tirnice zagotavlja natančne reze in ga je po potrebi mogoče odstraniti. Prednastavljiv globinski omejevalnik s skalo in okncem zagotavlja dodatno udobje.

Popolnoma zaprto dvodelno ohišje z odsesovalnim kanalom zagotavlja zelo učinkovito odsesavanje prahu. Poleg tega prilagodljiva tesnilna zapora zmanjša uhajanje prahu med materialom in osnovno ploščo. Pokrov je združljiv s sistemom FLEX Clip. To omogoča hitro in enostavno priključitev na sesalno cev. Prosto vrtljivi adapter tudi preprečuje, da bi vas cev med brušenjem ovirala.

Poseben stabilizacijski element je edinstven na trgu odsesovalnih sistemov. Ta preprečuje, da bi se izvlečna kapuca zasukala zaradi teže kotne brusilke ob strani, in zagotavlja pravokoten in raven rez. Različne kotne brusilnike je mogoče varno pritrditi na izvlečni pokrov s stabilno pritrdilno ploščo. Široka osnovna plošča zagotavlja tudi stabilnost in varno vodenje.

Podjetje FLEX je pripravilo tudi nekaj idej glede ergonomije. Stranski ročaj lahko namestite na dve strani. Rezultat je delovna drža, ki je še posebej ergonomična. Zahvaljujoč sprostitveni ročici in širokemu kotu odpiranja je izvlečni pokrov zelo enostavno odpreti, diamantno rezalno ploščo pa je mogoče brez težav zamenjati. Jeklena vzmet zagotavlja dodatno podporo operaciji odpiranja. Veliki valji na spodnji strani enote nudijo dodatno udobje. Omogočajo natančno vodenje in enostavno podajanje. Vnaprej nastavljiv omejevalnik globine omogoča potopne reze s poljubnim začetkom reza.