Nova generacija originalnih FLEX kotnih brusilk

Steinheim, May 2020 – Kot izumitelj kotne brusilke, FLEX že desetletja dokazuje svoje strokovno znanje na tem področju. Tako sedaj predstavljamo najnovejšo generacijo kotnih brusilk. Štiri nove naprave pokrivajo široko paleto aplikacij. Nove naprave so še posebej impresivne z najboljšimi lastnostmi in ergonomijo ter novimi dolgotrajnimi motorji z večjo močjo. To pomeni, da bodo uporabniki na področjih, kot so ključavničarstvo, kovinske konstrukcije, gradnja zabojnikov, nizke gradnje, ogrevanje in sanacija ali vrtnarjenje in urejanje krajine, imeli koristi od bogatih izkušenj in inovativne moči FLEX-a.

Vse nove kotne brusilke imajo funkcijo mehkega zagona, ki omogoča nemoten zagon stroja, zaklep za ponovni zagon po izpadu elektrike, da se prepreči poškodbe, in ščit, ki ga je mogoče nastaviti brez orodja. Stalna elektronika (Constant Drive Control) uravnava hitrost pod obremenitvijo pri nekaterih modelih, tako da je hitrost čim višja. Senzorno nadzorovanje temperature in zaščita pred preobremenitvijo varujeta enote pred pregrevanjem in preobremenitvijo. Za varnost uporabnika poskrbi funkcija proti povratnemu udarcu, ki stroj takoj izklopi, če je orodje blokirano. Nekatere enote imajo antivibracijski stranski ročaj z vgrajenim ključem, kar je še posebej priročno.

1.500 Watt za najtežje aplikacije s fiksno ali spremenljivo hitrostjo

FLEX je predstavil dve novi električni orodji v razredu moči do 1.500 vatov. Orodja tega razreda moči so še posebej primerna za rezanje in brušenje. L 15-11 125 ima fiksno hitrost, LE 15-11 125 pa spremenljivo hitrost. Spremenljiva hitrost pomeni, da ima uporabnik bistveno širši spekter aplikacij. Dodatno udobje zagotavlja stranski ročaj Soft-Vib za zmanjšanje tresljajev z vgrajenim ključem za matice in ergonomsko pozicioniranje stranskega ročaja, ki uporabniku omogoča, da pri brušenju zavzame naravni položaj roke.

1.200 Watt allrounder za neprekinjeno uporabo z obsežnimi funkcijami

S fiksno hitrostjo 11.500 vrt/min in zmogljivimi 1.200 Watt-i je nova priročna kotna brusilka L 12-11 125 idealna za neprekinjeno dolgotrajno uporabo – na primer v kovinski konstrukciji in strojništvu.

Lahka in priročna 900 Watt za rezanje in brušenje

FLEX je predstavil tudi novo orodje v razredu moči do 900 Wattt: L 9-11 125 ima zelo poenostavljeno ohišje za popolno upravljanje. Kar zadeva udobje in varnost uporabnika, ponuja funkcije, ki so v tem razredu redke (npr. zaščita pred preobremenitvijo in funkcija proti povratnemu udarcu). Dopolnjuje 900 Watt model LE 9-11 125 s spremenljivo hitrostjo, ki je na trgu že nekaj časa.